Esittely

Olen Leila, viisihenkisen perheen äiti. Asumme Leppävirralla omakotitalossa Konnuksen kanavan alapuolella, virran varrella. Koulutukseltani olen valokuvataiteen kandidaatti, ja kolmen lapsen kotiäitiyden lisäksi hoidin yli kymmenen vuotta putkialan yrityksemme toimistotöitä. Opiskelin sen jälkeen luontoyrittäjäksi, ja olin taustatukena mieheni yrityksen toimistoasioissa. Oma yritykseni työllisti kovin vähän, joten koirillekin jäi aikaa kun lapsetkin asuvat jo omillaan. Työt on toistaiseksi tehty ja eläkeikä on saavutettu.
 
Koiraharrastus pulpahti elämääni hankittuamme lapinporokoiranartun v.2003. Kasvattajan peruskurssin kävin v.2004, ja saman vuoden syksyllä sain kennelnimen Pohjanpaimen.  Ensimmäistä pentuetta yritimme kaksi vuotta ilman tulosta. Vaan syntyihän se lopulta keväällä 2007. 

Laumassamme on nyt kaksi narttua, molemmat omia kasvattejani. Suuremmaksi ei lauma tuosta kasvane, sillä haluan koirilleni henkilökohtaista huomiota ja paneutumista.
Aika ajoin laumaan liittyy vielä tyttäreni uros Matu, kantauroksemme, ja aiemmin myös Matun poika Otto,  joka on jo lähtenyt tuonilmasiin toisen tyttäreni luota. 

Ensimmäinen sijoitusnarttuni P. Bel Canto synnytti neljä pentua v.2014 kesällä. Toinen sijoitusnarttuni P. Cha-Cha oli tarkoitus astuttaa vuoden 2015 sisällä tai 2016 alussa, mutta astutus  2016 alussa ei onnistunut pitkälläkään yrittämisellä ja sijoitussopimus ehti loppua ennen seuraavaa juoksua, joten C-pentueesta ei toistaiseksi ole suku jatkunut.
D-pentueen P. Dolce synnytti vain kaksi pentua, uroksen ja nartun 2.5.2019. Nyt sekä emä että narttu ovat omistuksessani.


Koirat asuvat perheen keskellä ja niillä on tilavat tarhat oleskella ulkona. Naapurisovun sanelemana vapaana pito pihalla onnistuu aniharvoin ja siksi metsälenkit ovat tärkeitä, kuten sulien maiden aikaan saarireissut, jolloin vapaudesta nautitaan.

Tarinaa meneestä