Kuulumiset7.4.2023 Ikävät uutiset jatkuvat. Pohjanpaimen Encore, Emma kävi tiineysultrassa ja todettiin tyhjäksi. Pettymys on tuntuva, koska astutukset sujuivat mallikkaasti ja useita kertoja. Jatkotoimia täytyy pohtia ajan kanssa.

19.3.2023 Suru soittaa mustin koskettimin: Pohjanpaimen Bergerette, Unna  on nukkunut ikiuneen 15.3.2023. Unna syntyi 7.9.2010 ja oli muiden B-pentujen kanssa Armin (P.Arietta)  ensimmäisestä pentueesta. Susannalle huolenpidosta kiitokset ja voimia.

12.3.2023 Hiukan toiveita: maaliskuun 4.-7. pv  yhtyivät lapinporokoirat Pohjanpaimen Encore, Emma, ja Pilvipolun Velho-Luuhki, Jero. Astutukset onnistuivat hyvin, joten pentuhaaveet on mahdollisia. Syntymäpäivää odotetaan vapun jälkiviikonlopulle. Yhdistelmän sukutaulu tässä https://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoE=FI31244/19&ReknoI=ER20661/18

22.2.2023 Suru-uutiset jatkuvat: Pohjanpaimen Come Prima, Tuhka -uros, siirtyi tähtitarhojen paimennusjoukkoihin omien koiraläheistensä luokse 13.2.2023. Tuhka oli syntynyt 18.6.2012. sillä oli suureneva kasvain etujalan ranteessa, eikä sitä voinut leikata. Voimia Tarjalle kahden koiran menetykseen lyhyellä väliajalla. 💔

30.1.2023 Suru-uutinen: A-pentueeni viimeinen Pohjanpaimen A-Cappella, Kipinä, on kipittänyt sisarustensa ja vanhempiensa seuraan tuonpuoleiseen 28.1.2023. Ikävä on kaikkia seitsemää pentua, nehän olivat minun ensimmäinen pentueeni, jota oli kauan odotettu. Luopuminen, vaikka onkin välttämätöntä, on aina hyvin syvä tunne, hiljaisuuteen pakottava. 
Hyvää matkaa Kipinälle ja osanottoni Tarja-omistajalle.

1.12.2022 Eilen saatiin Pohjanpaimen Encorelle uusia terveystuloksia. Silmät tarkasti Jari Aho Kuopiossa ja diagnoosi oli PHTVL/PHPV aste1, polvet 0/0.  Geenitestitulosta olin odottanut jo yli kolme viikkoa ja tulihan se pienen hoputtamisen jälkeen. IFT122-Pra on N/N eli terve. 

28.11.2022 Paljon päivitettävää! 
- Pohjanpaimen Bossanova, Boris, lähti tuonilmasiin 30.6.2022. Se oli hieno uros, poropaimennustestissä kunniapalkinnon saanut, ja yhden pentueen maailmaan saattanut.  Syöpäkasvain jalassa heikensi sen loppuelämää. Kiitos hyvistä kodeista Riitalle ja Satulle!
- Pohjanpaimen Bourrée, Saga, seurasi veljeään 4.10.2022. Anitalle kiitos Sagan hyvästä hoidosta. Nyt on sisarusten hyvä olla. 
- Pohjanpaimen Encore, Emma, kävi luonnetestissä lokakuussa. Pisteet ei olleet huiput, mutta tyytyväinen olen plussalla olleisiin toimintakykyyn, hermorakenteeseen ja laukausvarmuuteen. Emman vähäinen julkisissa paikoissa oleminen näkyi varsinkin ensimmäisenä olleessa taisteluosiossa, jossa se ei halunnut lainkaan leikkiä. Kotioloissa leikkiminen on ollut tähänastisista koiristani tehokkainta. Mutta hyvä näin, ehkä jalostusajatus voisi virotakin.

30.5.2022 Onnellisen juhlimisen aikakin on. Ensimmäisen kasvattamani pentueen ainoa elossa oleva kasvattini narttu Pohjanpaimen A-Cappella, Kipinä, täytti 15 vuotta 19.5.2022. Onnea! 
Olen iloinen pitkäikäisistä suvun jäsenistä. Samalla juhlan aihetta olisi myös kasvattamiseni 15-vuotistaipaleelle, joka on ollut varmaan verraten poikkeuksellisen hidastahtinen, mutta onnistuneista pentueista olen aavistuksen ylpeäkin. Paljon on ollut vastoinkäymisiä ja harmituksia, aikaa vaativia suunnittelusessioita ja yhteensovittamisia. En tiedä miten itse jatkan oman linjani kanssa, mutta onneksi on joitakin kasvattajia jotka ovat käyttäneet jalostukseen kasvattiuroksiani ja sitä kautta verisukulaisuus jatkuu. 

Pohjanpaimen A-Cappella, Kipinä 15 vuotta!


17.5.2022 
Surulliset ajat jatkuvat. Kennelimme toiminnan aloittanut oma uroksemme Pilvipolun Maa-Tiainen, Matu, on saateltu tänään tähdeksi taivaalle. Matu oli nuoremman tyttäreni oma koira, joka sai elää hyvin pitkän elämän teini-ikäisestä perheen äidiksi kasvaneen Tuulikin tärkeänä ystävänä. 
Matu sai 13 pentua, 24 lastenlasta. Jos oikein laskin niin viidessä sukupolvessa jälkeläisiä on lähes 90.
Matu eli pari kuukautta yli 16 vuotta. Muistoihin mahtuu paljon tarinoita, kiitos niistä, Matu.


26.4.2022 
Pentuhaaveista tuli suru-uutinen. Helkan synnytys ei käynnistynyt kuten pitäisi, ja maanantaina 25.4. Helka ultrattiin Varkaudessa, jossa todettiin leikkaustarve. Vain yksi isokokoinen pentu löytyi valmiiksi kehittyneenä, mutta kuolleena. Samalla poistettiin Helkalta kohtu ja munasarjat. Nyt vain toivotaan että Helka paranee pian. 
Kaikille pennunkyselijöille ja odottajille tämä oli ikävä uutinen. Mutta itselleni tämä oli suuri murhe, koska tämä pentuprojekti oli hartaasti ja vakavasti suunniteltu ja monin kerroin toivottu.

22.3.2022

Matu

Grand Old Papa Pilvipolun Maa-Tiainen, Matu, täytti 19.3.2022 jo 16 vuotta. Olemme onnellisia että kennelimme kantauros on saanut elää pitkän iän ja saanut jälkikasvua jo viidessä polvessa. Itsellään sillä on kaksi pentuetta, meidän ensimmäinen A-pentue ja Pilvipolun Malja-pennut, joista yksi oli  myös Otto. Sekä Matu että Otto ovat olleet kahden tyttäremme koiria, mutta nuoruusvuosina elelivät täällä osana laumaa ja ovat vierailleet ja lomailleet silloin tällöin täällä tutussa ympäristössä. Onnea ja terveyttä Matu-papalle edelleen!


17.3.2022 
Otto
Pilvipolun Malja Valolle, Otto, tyttäreni rakas oma koira, lähti sateenkaarisillalle tänään. Virtsarakon kasvaimen leikkauksessa todettiin ettei toivoa paranemisesta ole, ja Otto nukutettiin ikiuneen omana syntymäpäivänään. 
Suremme yhdessä. Onneksi jälkeen jäi Oton jälkikasvua Ahonkujan kennelissä yhden pentueen verran.


20.2.2022
Pohjanpaimen Dolce, Helka, on astutettu 19.2.2022, sulhasena Kuunkajon Sateen Jälkeen, Juku
Jos hyvin käy, meille olisi tulossa pentuja huhtikuussa viikon 16 lopulla.
Lisätietoja tulee 'Pentuja'-sivulle.

29.12.2021
Suru-uutinen saapui ensimmäisestä pentueestani. Pohjanpaimen Akordi, Alma (s. 19.5.2007), siirtyi tähdeksi taivaalle tänään muiden siellä jo tuikkivien A-pentujen tähtien joukkoon. Lämmin osanottoni Alman kotiväelle ja kiitos sen hyvästä hoidosta. 

12.12.2021
Emma, Pohjanpaimen Encore, kävi luustokuvauksissa ja lausunnot olivat seuraavat: 11.12.21 lausuttu lonkat A/A ja kyynärät 0/0, 12.12.21 lausuttu selkä: välimuotoinen lanne-ristinikama LTV0 (normaali), selän spondyloosi SP0 (puhdas) ja nikamien epämuotoisuus VA0 (normaali) lukumäärä 0. Saan olla tyytyväinen.

5.11.2021
P. Encoren geenitestitulokset on kokonaisuudessaan tulleet. Siis Prcd-PRA  normaali, terve, DM (Degenerative Myelopathy) normaali, CMR (Canine Multi-Focal Rethinopathy) normaali, Pompe Disease (Glycogen storage disease II) normaali .

1.11.2021 
Terveydestä: geenitestien tuloksiin sain jo maaliskuussa uusia tietoja.  Etenevään verkkokalvon rappeumaan (PRA) liitetty IFT122-geenimuoto on tutkittu P. Dolcella (Helka) , P. Ariettalla (Armi) ja Kuurakuonon Faahtsam Lavllalla (Helmi) normaaliksi. 
Lisäksi Helkalla ja Armilla on tutkittu aivolisäkeperäiseen kääpiökasvuisuuteen liitetty POU1F1- geeni ja tulos molemmilla normaali.
Helkan silmät tutkittiin 16.10.2021 terveiksi. Samassa tilaisuudessa otettiin P. Encorelta (Emma) poskisolunäytteet joiden tuloksia odotan. Tähän mennessä tiedän jo Prcd-PRA tuloksen, normaali, terve, sekä DM (Degenerative Myelopathy) normaali.

7.9.2021 B-pentueen 11-vuotissynttärit tänään. Onnea kaikille rakkaille Armin pennuille! 

P. Bossanova, Boris

 

P. Bel Canto, Belca muistoissa❤
 

 

P. Bergerette, Unna

P. Barcarola, Milli

P. Basso Buffo, Sepe

P. Bourrée, Saga

P. Bongo, Bono14.6.2021

Suruviesti tavoitti minut eilen illalla. C- ja D-pentueen isä, Illerströmmens Dopping, Hukka on lähtenyt tuonpuoleiseen 10.6.2021. Hukka oli hyväluonteinen ja tasapainoinen uros, jota sain käyttää kaksi kertaa jalostukseen. Se on periyttänyt hienoja ominaisuuksiaan kymmenelle jälkeläiselle. Kiitän Hukan omistaja Sallaa hyvästä yhteistyöstä ja otan lämpimästi osaa koko perheen suruun.


19.5.2021

Päivä, jolloin piti tulla neljätoistavuotissyntymäpäivä vielä neljälle ensimmäisen pentueeni koiralle. Mutta yhteiset polut loppuivat Armin lisäksi myös Petulta (P. Arpeggio) 16.5.2021. Ikävä on näitä rakkaita. Petu oli aikoinaan tarkoitus pitää jalostuskoirana, mutta kun sen lonkat oli kuvattu huonoiksi, suunnitelmasta luovuttiin. Omasta tärkeästä lemmikistä on haikea ja vaikea luopua. Voimia suruun Heidille. 

 

Vielä viettää syntymäpäiviään P. Acappella, Kipinä ja P. Akordi, Alma. Onnea ja terveitä päiviä vanhuuteen. Tässä vielä kuvat kaikista A-pennuista luovutusikäisinä heinäkuussa 2007.

Alma, P. Akordi

Kipinä, P. A-Cappella
 

Aatu, P. A-Prima Vista

Pastori, P. Agile 

Anni, P. All'antico
Petu, P. Arpeggio
Armi, P. Arietta
 
Petu ja Armi noin 3kk
Matu-isä ja Petu-poika

Pilvipolun Maa-Tiainen, Matu, pentueen isä täytti jo 15 vuotta 19.3.2021  

Onnea kaikille sankareille täällä ja tuonilmasissa!

 

19.4.2021

 • Surullisin päivä koitti 12.4.2021, kun Armin piti siirtyä tuonilmasiin. 6.4. alkoi ensin vestibulaarisyndrooma, josta Armi näytti toipuvan, jo kolmen päivän kuluessa olo oli helpompi, ruoka maistui ja kulkeminen ulkosalla sujui kompuroimatta. Mutta seuraava yö oli yhtä oksentelua, ja aamulla tuli verioksennus. Kävimme Kuopiossa lääkärissä. Röntgenissä ja verikokeissa ei näkynyt mitään hälyttävää. Nesteytyksen ja lääkkeiden avulla lähdettiin kotiin. Mutta nyt ei ruoka maistunut, vain vesi. Lopulta tasapainon menetys ei sallinut Armin ottaa askelia, ja heikentynyt olo pidätti sen makuulla.

Ensimmäisen oman kasvattini kanssa olen elänyt kuin symbioosissa. Luopuminen tuntuu kovin raskaalta, mutta kauniit ja koskettavat muistot lämmittävät mieltä. Olen Armille hyvin kiitollinen kaikesta. Armin kautta olen saanut seurata sen jälkeläisten ja uusien sukupolvien ketjua. Monessa mielessä Armi oli minulle täydellinen koira. ❤

 

Rästiin jääneitä päivityksiä 
29.3.2021:
 • Olen saanut tiedon, että Pohjanpaimen Agile, Pastori, on kuollut huhtikuussa 2018. Samasta A-pentueesta on poistunut myös P. All'antico, Anni 2.3.2020
 • 24.12.2019 syntyi Virossa Karjapeni-kenneliin pentue, jonka isänä on P. Bongo. Bono.(Viron Kennelliitto)

 • 26.6.2020 syntyi vuorostaan Chevrott's kenneliin pentue, jonka isänä on P. Didgerido, Rakka.
 • Kesällä 2020 heinäkuussa oma Armini, P. Arietta, sai vestibulaarisyndrooman. Se on tasapainohäiriö, johon useimmiten iäkkäämmät koirat voivat sairastua. Oireet menivät ohi alle noin 4-5 päivässä. Jokainen päivä vanhan koiran kanssa on kiitoksen arvoinen.
 • 19.9.2020 Helka, P. Dolce, vietiin näyttelyyn Tuusniemelle. Pulskan tytön maine tuli valeraskaudesta turvonneen olemuksen takia ja tuloksena H.
 • Vielä mainitsen erikseen mieltäni ilahduttavan koiraihmisen, lammaspaimennusta opastavan Marjo Mattilan, jolla on Kätkänpaimen yritys. Marjon koira, oma kasvattini P. Didgerido (Rakka) ja Rakan poika Mora sekä muutama muu koirapoika on opiskelleet paimennusta ja Marjo itse opastaa ihmisiä tukemaan omia koiriaan paimennuksen ja muun yhteiselon tiellä.

2.10.2019

 • Kesä meni niin ettei huomannutkaan. Tosin töitä tehtiin niin paljon että päivitykset jäi. Pienet pennut ovat jo kasvaneet 5-kuisiksi ja opettelevat olemaan kunnon koiria, P.Echo, Riki, lähti Lapualle ja Encore, Emma jäi odotetusti kotiin.
 • P.Cha-Cha, Satsa, on taas keräillyt titteleitä maailmalta ja tuli SE MVA ja POHJ MVA- tittelien kanssa Visbystä kotiin, eli Ruotsin ja Pohjoismaiden muotovaliona. Onnea!
 • Oma Armini, Pohjanpaimen Arietta, kävi elokuussa kasvaimen poistossa Outokummussa. Kasvain oli sisäreidessä ja kasvoi muutamien viikkojen aikana suureksi, ja todennäköisesti se oli huonolaatuinen. Leikkaus meni ok, mutta haava avautui vuotaessaan ja hoidettiin lopulta avohaavana kiinni. Nyt on hoitotoimet jo jätetty ja normaali arkea eletään.
 • Pohjanpaimen Didgerido kävi paimennuksen esikokeessa ja sai hyväksytysti sen suoritettua. Onnea myös!

3.5.2019

 • E-pennuille oma blogi luotu


2.5.2019

 • Aamulla syntyi Helkan ja Jasun pennut, tyttö ja poika. Pentuja olisi saanut tulla enemmänkin kyselyjen perusteella. Mutta hyvä näin. Helka hoitaa pieniään innokkaasti ja antaumuksella. Synnytys oli yllättävän rauhallista, eikä emä osoittanut tulistumisen merkkejä, vaikka ensimmäisen pennun maailmaan saatto näytti olevan voimain ponnistus. Ensin syntyi iso tyttö ja sitten huomattavasti pienempi poika. 

11.4.2019

 • Helkalla kuusi viikkoa tiineyttä takana. Pentuja-sivu lisätty.

2.4.2019

 • Uusia porokoiran pentuja toivotaan yhdistelmästä Pohjanpaimen Dolce (Helka) & Wauhtiwelhon Dynamon Voima (Jasu). Astutus tapahtui maaliskuun kahtena ensimmäisenä päivänä, joten syntymän ihme olisi odotettavissa Vapun jälkeen. Yhdistelmän sukutaulu kuudessa polvessa.

25.1.2019 

 • Pohjanpaimen Dolce, Helka, on tarkastettu silmistään ja polvistaan terveeksi 17.1.2019. Jalostustoimikunta on antanut suosituksensa Helkalle sopivista uroksista, joten pientä haavetta pennuista kehitellään.

19.11.2018

 • Pohjanpaimen Cha-Cha on pärjännyt mainiosti ulkomaisissa näyttelyissä. Nyt viimeksi Norjassa Lilleströmissä 16.-17.11., jossa siitä leivottiin Norjan muotovalio ja Pohjoismaiden voittaja -18. Tittelirivi on pidentynyt ja ilmeisesti kuuluu nyt näin: C.I.B., FI, NO, EE, LV, LT, BALT, BY MVA, BYV-17, PMV-18. Parhaimmat onnittelut Satsalle ja Pinnille!

15.3.2018
 • Hipunhuipun kenneliin syntyi tänään pentue, jonka emo on Pihlajamäen Revontuli ja isänä Pohjanpaimen Bongo. 2 urosta ja 3 narttua aloitti Hipunhuipun pentuhulinat. Bongon kasvattajana olen hyvin iloinen tästä perhetapahtumasta.


22.1.2018
 • D-pentueen emä Pohjanpaimen Bel Canto on lopetettu äkillisen sairauden vuoksi 12.1.2018. Odotamme sairauden tarkempaa määritelmää, mikä vaikuttaa osaltaan tuleviin jalostusmietteisiin.

14.10.2017
 • Oton (Pilvipolun Malja Valolle) ja Riskun (Mökötuvan Risku-Opri) viisi pentua on rekisteröity ja pennut ovat saaneet kodit. Onnea pikkuisten elämään!

8.9.2017
 • Näyttelykäyntejä Helkalla 12.8. ja 3.9.Ujo käytös jatkuu, mutta viime näyttelystä saatiin kuitenkin jo varaserti. Veli Hatka (P. Doppio) oli mukana tässä viimeisessä ja sai myös ERI:n.
 • Pitkää titteliriviään kartuttaa Satsa (P.Cha-Cha) ja 2.9. menestyksen jälkeen sinne voi merkitä  BY MVA (Valko-Venäjän muotovalio) ja BYV-17 (Valko-Venäjän Voittaja 2017! Onnea näistä näyttelyreissuista!
 • Pentuja on syntynyt Pilvipolun Malja Valolle (Otolle) ja Mökötuvan Risku-Oprille elokuun loppupuolella 5 (3 narttua ja 2 urosta) Ahonkujan Kennelissä. 

22.6.2017
 • Pohjanpaimen Dolce ujosteli Varkauden kaikkien rotujen näyttelyssä EH:n arvoisesti ja Pilvipolun Malja Valolle sai H:n, Pilvipolun Maa-Tiainen sai myös EH:n
 • 19.5.2017 täytti ensimmäinen kasvattamani pentue 10 vuotta. Onnea kaikille rakkaille!
 • 18.6.2017 oli vuorossa luonnetesti Maaningalla, ja siihen osallistui sisarukset P. Doppio ja Dolce. Pisteet Hatkalle 157 ja Helkalle 127. Koko D-pentue on nyt luonnetestattu, samoin heidän vanhempansa. Siitä kiitos omistajille.
4.5.2017
 • uroskasvattini Pohjanpaimen Dimi (Ukko) ja P. Didgerido (Rakka) kävivät luonnetestissä huhtikuussa. Ukko sai pisteitä 140 ja Rakka 170. Kiitokset omistajille aktiivisuudesta!
 • P. Didgeridolle (Rakalle) ja Saagalle syntyi 2.5.2017 pentue, 1 u, 3 n. Onnittelut siitä!
 • Kansainväliseksi muotovalioksi vahvistettiin huhtikuussa P. Cha-Cha (Satsa). Tittelirivi on melkoisen pitkä. Onnea Pinjalle! 
19.4.2017
 • Eläinlääkärille on ollut asiaa. Armilta löytyi hartialta patti maaliskuun alussa ja kun se kasvoi, päätettiin poistaa se. Leikkaus oli maaliskuun loppupuolella ja poistettu kasvain oli talipatti, joka oli kapseloitunut selväpiirteiseksi. Nyt Armia käytettiin taas samalla lääkärillä, joka sitä syksylläkin tutki, ja tarkoitus oli saada tietää mikä toinen muhkura hartialla, olan edessä on. Ell otti näytteet neulalla ja tänään saatiin tietää että se on imusolmuke. Seurataan nyt tilannetta ja kyhmyn vaikutusta. Huoli jatkuu.
 • 8.4. kävi Kuopion koiranäyttelyssä P. Doppio (Hatka) ja meidän P. Dolce (Helka). Molemmat saivat EH:n. Helka oli oikein ujona ja kaiken lisäksi karvantiputuksessa.

22.3.2017

 • Kas, aikaa on kulunut. P. Doppion geenitestit vuoden alussa: pompen oli terve, ja prcd-pra puolestaan B eli kantaja. Kiitos Tiinalle tarkistuttamisesta!
 • P. Doppio oli myös jalostustarkastuksessa jalostuspäivillä, ja hyväksyttiin jalostukseen
 • Tammikuussa niin ikään testattiin P.Cha-Chan silmät kaksikin kertaa, ja perinnöllisiä sairauksia ei löytynyt, mutta retinopatiaa toisessa silmässä
 • Helmikuussa P.Didgerido kävi silmätatarkastuksessa ja ihan oli ok kirkkaat silmät.
 • Omat narttuni tulivat siihen tulokseen, että toinen meistä on toinen, joten nyt ne eivät asu samassa tilassa, vaan kumpikin hoidetaan yksilöllisesti. Se tietää emännälle lisää liikuntaa ja aktiivisuutta.
29.12.2016

 • Loppuvuoden iloiset uutiset: Pilvipolun Malja Valolle, Otto, kävi lähes seitsemänvuotiaana silmätarkastuksessa ja silmäthän oli OK! Nyt olisi aika löytää sopiva morsian tälle säpäkälle pojalle.
 • Silmät tarkastettiin myös Pohjanpaimen Dolcelta, Helkalta, ja nekin oli OK, polvet tutkittiin samalla 0/0, eli terveet. Syksyn aikainen sarveiskalvohaavan kontrolli hoitui samalla, eikä haavasta näkynyt enää jälkeä.
27.12.2016
 • Pohjanpaimen Cha-Cha on antanut uutisten aihetta ahkeraan. Rally-tokossa on tullut jo kaksi koulutustunnusta RTK1 ja RTK2 tämän syksyn aikana. Onnea siitä.
 • http://porokoiria.blogspot.fi/p/satsa.html täältä voi lueskella P.Cha-Chan ansioista enmmänkin, tulihan Satsasta joulukuussa Liettuan muotovalio (LT MVA) ja samalla Baltian muotovalio (BALT MVA), ja kaiken kukkuraksi kansainvälinen muotovalio (C.I.B.)! Suuret onnittelut tästä saavutuksesta vieläkin.
 • Nuorimman pentueeni uros Pohjanpaimen Didgerido (Rakka) oli käynyt luustokuvauksissa ja sai lausunnot lonkat A/A ja kyynärät 0/0. Siitä myös onnittelut omistajalle ja kiitokset kuvauttamisesta.
 • Vielä yksi uutinen. Uros Pohjanpaimen Bossanova (Boris) on vaihtanut kotia ja asuu nyt Nurmijärvellä.
9.11.2016 
 • Pohjanpaimen Cha-Cha (Satsa) tempaisi 5.-6.11. Tartossa Virossa KV-näyttelyissä kaksi cacibia. Lisäksi ensimmäisessä näyttelyssä se oli ROP ja toisessa VSP. Hienot saavutukset Pinjan ja Satsan yhteistyölle! Onnitteluja sinne siis!

14.10.2016
 • Syksyn aikana on koirilla ollut useita eläinlääkärireissuja. Helkan silmää alettiin parantaa silmälääkärillä Kuopiossa sen jälkeen kun oman paikkakunnan lääkäriltä loppuivat keinot. Haava silmässä olikin sen verran syvä, että hoitoa kesti melkein syyskuun puoliväliin asti. Onneksi silmästä ei näkö ole mennyt, mutta kontrollikäynti odottaa joulukuussa.
 • Armi alkoi oireilla öisillä nielemiskohtauksilla taas elokuussa, jonka lisäksi se saarikäynnille päästyään teloi johonkin takajalkaansa. Mitään näkyvää ei ollut, mutta jossain kohden liikkuessa ulahti ja roikotti jalkaa ylhäällä jonkin aikaa. Tuon tapauksen jälkeen myös silmissä alkoi olla jotain erikoista, eli silmät olivat erikokoiset ja toisen silmän pupilli oli huomattavan laaja vaikka siihen osui valoa. Näitä vaivoja tutkittiin myös Kuopiossa monin kokein, eikä oikein syytä löytynyt. Silmissä saattoi olla Horner-syndrooma, ehkä kipu jalassa aiheutti sen. Jalan kipuilua ei saatu selville. Ja yöllisen nieleskelyn lääkkeeksi jatkettiin vain samaa närästyslääkettä kuin se keväälläkin sai. Kahdella lääkkeellä mentiin hieman aaltoillen alkuunsa, mutta syyskuun yöt olivat varsin rauhallisia. Nyt on toinen lääkkeistä tiputettu pois, ja koetetaan pärjätä kolme kertaa päivässä annettavalla Antepsinilla. Aaltoilua on edelleen, jokainen yö ei ole täysin hyvä, eli hieman jännityksessä mennään. Silmät palautuivat normaaleiksi neljässä viikossa. Se oli tämän eläinlääkärirumban yksi hyvä, että samalla sain silmäeläinlääkäriltä vakuuttelun, ettei Armilla ole HC:ta eikä PRA:ta. Joten virallista silmätarkastusta tuskin tarvitsen tehdä. Sellainen tehdään sitten joulukuussa Helkalle.
11.8.2016
 • Tänään täyttävät D-pennut kaksi vuotta! Onnitteluhalauksia Hatkalle, Ukolle, Rakalle ja omalle Helkalle!
 • Pohjanpaimenet osallistuivat Mikkelin RN-näyttelyyn 6.8.2016, kokoonpanolla P. Doppio (EH), P. Bongo (EH), P. Cha-Cha (EH) ja P. Arietta (ERI). Saimme myös kasvattajaluokan kokoon ja olimme yllätykseksi BIS 1 kasvattajaryhmä. Näyttelyyn osallistui myös ensikertalainen uros Pilvipolun Malja Valolle (EH) eli Otto, 6v. tyttäreni koira.
 • Helka (P. Dolce) oli kaksi viikkoa sitten satuttanut johonkin vasemman silmänsä, johon tuli sarveiskalvohaava. Sitä hoidetaan edelleen antibioottitipoilla ja kehno kauluri kaulassa.
5.7.2016
 • Pohjanpaimen Dolce, oma Helkani, osallistui Rantasalmen kaikkien rotujen näyttelyyn 3.7. nuorten luokassa ja sai ERI:n ja olisi saanut myös SA:n jos ei olisi ujostellut niin paljon. 
19.6.2016
 • Pohjanpaimen C-pentue täytti eilen neljä vuotta. Onnittelut kaikille kuudelle pennulle! Ikä kuitenkin tuo esiin myös yhden ikävän puolen: sijoitussopimus P. Cha-Chan (Satsan) jalostamiseksi päättyy ja se siirtyy haltijan omistukseen. Vain yksi kiima kolmevuotiaana, jolloin ajattelin sen olevan aikuinen, eikä viikonmittainen astutusyritys tuottanut tulosta. Tämä tiedoksi Satsan pennuista haaveilleille.

15.5.2016

 • Pohjanpaimen Cha-Cha kävi Latviassa näyttelyssä 8.5.2016 ja irrotteli itselleen Latvian Muotovalio-tittelin. Onnea Satsa! Kiitos Pinni!

13.4.2016 

 • Iloinen uutinen Kennelliitosta: Pohjanpaimen Dolce, kyynärät 0/0, lonkat A/A.

31.3.2016

 • Pohjanpaimen Arietta (Armi) ja Pohjanpaimen Dolce (Helka) käytettiin eläinlääkärissä. Armilta poistettiin sekalainen kasvain (maitorauhaskudosta) ja kohtu. Helkalta kuvattiin kyynärät, jotka näyttivät olevan ok, sekä lonkat, joissa ilmeni matalat lonkkamaljat, eli joka tapauksessa niistä voi odottaa Kennelliiton lausunnoksi B-C-linjaa. 
 • Jokin parempi uutinen: Pohjanpaimen Cha-Chan vara-cacib (Eckerön näyttelyssä 27.9.2014) vahvistettiin cacibiksi FCI:ssä.

13.2.2016

 • Pohjanpaimen Dolcen (Helkan) geeniverinäytteet on tutkittu ja tulokseksi saatiin: pompe disease N/N (terve), ja prcd-PRA N/N (terve). Luustoa tutkitaan myöhemmin.

1.2.2016

 • Jalostuspäivien näyttely oli Kuopiossa 31.1.2016, jossa uros Pohjanpaimen Doppio (Hatka) osallistui nuorten luokkaan ja sai arvosteluksi erinomainen. Hatka on järkevä poika arkielämässä, oikein ihmeellisen selväpäinen. Olen siitä hyvin ilahtunut.

29.1.2016

 • Satsan astuttaminen ei tuottanut tulosta. Uros ja narttu olivat molemmat ensikertalaisia, joten harjoitteluksi meni. Alan suunnitella seuraavaa projektia.

12.1.2016 
 • Pohjanpaimen Cha-Cha (Satsa) aloitti juoksunsa. Tarkoituksena ja ylimpänä haaveena on kevätpentuja meillekin. Kiinnostuneet voivat ilmoittautua sähköpostilla. Kerron sitten lisää suunnitelmasta.

10.12.2015 
 • Rakas, ensimmäinen porokoiramme, kennelini kantanarttu, Kuurakuonon Faahtsam Lavlla eli Helmi kulkee nyt Tuonelan tummissa metsissä. Helmi nukutettiin 8.12.2015 sitä vaivanneen nisä/utarekasvaimen takia. Ikävä on suuri, mutta Helmin arvo hohtaa hiottuna helmenä muistojen nauhassa. 
 • Katja-kasvattajalle vielä kiitos hienosta koirasta ja tuesta kennelini taipaleella.

11.11.2015

7.9.2015
 • B-pentueen 5-vuotissyntymäpäivä tänään, onnea kaikille seitsemälle kullanmurulle, P. Arietan ensimmäisille lapsille!
 • 5.9. lauantaina toteutimme suunnittelemamme porukalla osallistumisen Siilinjärven ryhmänäyttelyyn. Nyt kokoonpanossa oli vain C- ja D-pentujen isän, Illerströmmens Doppingin (Hukan) jälkeläisiä. Tuomarina Eija Lehtimäki. Tulokset:
 • junioriurokset P. Didgerido (Rakka) EH 3, P.Doppio (Hatka) ERI 1, SA, PU1, SERT, VSP
 • juniorinarttu P. Dolce (Helka) EH 1
 • valionarttu P. Cha-Cha (Satsa) ERI 3, SA, PN4
 • kasvattajaluokka toteutui: KP ja ROP-kasvattaja ja päivän päätteeksi vielä BIS-kasvattaja 3
 • Huikeasti kiitoksia reissuun lähteneille ja pitkän päivän jaksaneille! Iloisia ollaan.

15.7.2015 
 • Viikko sitten (8.7.) sijoitusnarttuni Pohjanpaimen Cha-Cha, ohjaajanaan Pinja Eronen, sai käyttäytymiskokeesta (BH) hyväksytyn suorituksen Pieksämäellä. Onnea koirakolle ja tsemppiä tuleviin koitoksiin! 

25.6.2015
 • Pohjanpaimen Didgerido eli Rakka debytoi Rovaniemen juhannusnäyttelyssä 21.6. junioriluokassa, tuloksena EH 1. Onnea Rakka ja Marjo! Kaikki D-pennut ovat nyt käyneet ekan näyttelynsä.
 • Ennen juhannusta 18.6. täytti C-pentue kolme vuotta. Kesän aikana aiotaan tehdä tuttavuutta Satsan (P. Cha-Cha) sulhasehdokkaan kanssa. Satsan seuraavassa juoksussa on haaveena uuden pentueen alkuunpaneminen.
15.6.2015
 • Pakko fiilistellä tuoreimmalla uutisella: Pohjanpaimenet oli melko lailla framilla Heinäveden ryhmänäyttelyssä 13.6.2015
 • Tulokset kasvateilleni:
 • junioriurokset  P. Dimi (Ukko 10kk) H, P. Doppio (Hatka 10kk) ERI1, SA, SERT, PU1, ROP
 • juniorinarttu P.Dolce (oma Helkani 10kk) ERI1, SA, VASERT, PN3  
 • avoluokan narttu P. Bourrée (Saga 4,5v) EH2
 • valionarttu P. Cha-Cha (FI EE MVA, Satsa) ERI1, SA, PN1, VSP
 • veteraaninarttu P.Arietta (oma Armini) ERI1, SA, SERT, PN2, VET-VSP
 • Lisäksi Armin isä Pilvipolun Maa-Tiainen (Matu 9v) oli VET EH2.  
 • Kasvattajaluokka KP, ROP-kasvattaja  ja BIS-Kasvattaja 3  (kasvattajaluokassa neljä ERI:n ja SA:n saanutta kasvattiani Hatka, Helka, Satsa ja Armi) Olen mahdottoman tyytyväinen ja hyvilläni. Kiitokset kasvattieni omistajille aktiivisuudesta!                         
 • Terveysuutinen, Pohjanpaimen Didgerido eli Rakka: pompen genotyyppi normaali, prcd-PRA -status B eli kantaja. Kiitos Marjolle tarkastuttamisesta! 

6.5.2015
 • Voi sentään mitä olen unohtanut! Pohjanpaimen Didgerido eli Rakka kävi 4.4. Tervolan ryhmänäyttelyssä ja menestyi vallan mainiosti, oli ROP-pentu ja sai vielä kunniapalkinnonkin. Onnea Rakka hyvä!
23.4.2015
 • Pohjanpaimen Cha-Chan geeniverinäytteet on tutkittu ja sekä pompen- että prcd-PRA-status on Satsalla normaali/terve
 • Lappalaiskoirien päänäyttelyssä 28.3. 2015 Satsa oli VAL ERI.

11.2.2015
 • Pohjanpaimen D-pentue on tänään puolivuotias. Onnea jokaiselle neljälle vintiölle! 

2.2.2015
 • Uros Pohjanpaimen Bongo, Bono, on nyt terveystarkastettu. Silmät oli jo aiemmin tiedossa, ne ok, ja nyt luustokuvien tulos: kyynärät 0/0 ja lonkat B/B. Hieno juttu! Tämä miekkonen olisi nyt tarjolla jalostukseen. Bono Koiranetissä
 • Viikonloppuna 31.1. saimme todeksi Pohjanpaimen D-pentujen tapaamisen Leppävirralla. Kaikki olivat paikalla, Hatka, Rakka, Ukko ja sisarensa Helka. Hyvin tulivat lähes puolivuotiaat juttuun keskenään, vaikka jotain pikkuvääntöä urosten kesken toki ilmeni. Tapaamisesta olen hyvin iloinen ja kiitän vielä omistajia matkaan lähtemisestä! Näiten pentujen tapaaminen lienee jatkossakin mahdollista.
27.1.2015 
 • Pohjanpaimen Cha-Cha on tutkittu silmistään terveeksi ja samoin polvistaan. Hienoa!

26.1.2015 
 • Viikonloppuna juhlan aiheita: Pohjanpaimen Cha-Cha, Satsa, tuli EE MVA (Eestin muotovalioksi) Narvassa; oli lauantana ja sunnuntaina ROP. Huikeaa menestystä ja intoa Pinjalla ja Satsalla! Lämpimät tuplaonnittelut!
 • Viikonloppuna oli Kuopiossa Jalostuspäivät, joihin osallistuin luennoilla ja kävin totuttamassa Helkaa (P. Dolcea) näyttelyhumuun turistina. 
 • Tänään isomummo Kuurakuonon Faahtsam Lavlla, Helmi, täyttää 12 vuotta, eli juhlat vain jatkuvat.
22.1.2015
 • Uros Pohjanpaimen Bongo on käynyt silmätarkastuksessa ja silmäthän oli ok terveet. Myös lonkkakuvat on otettu, mutta tulos ei vielä ole tiedossa. 

5.12.2014
 • Pohjanpaimen Arietta, Armi, kävi silmätarkastuksessa 27.11.14 ja silmät oli terveet. Lappalaiskoirien luonnetestissä puolestaan kävi Pohjanpaimen Cha-Cha, Satsa, 29.11.2014 Tuusulassa ja sai 154 pistettä (erittelyt Satsan omalla sivulla).

31.10.2014
 • Näyttää siltä että Helka jää kotiin kasvamaan. Kiitos kaikille jotka oli kiinnostuneita tästä nartusta.
22.10.2014
 • Narttupentu Pohjanpaimen Dolce, jota Helkaksi kutsutaan, on vailla haltijaansa. 
14.10.2014

 • Koti tyhjenee, Pohjanpaimen Dimi jättää tänään syntymäkodin. Dolce odottaa sopivaa sijoituskotia.
 • Uusia kuvia pennuista blogissa.

7.10.2014

6.10.2014

 • Ensimmäisen pentueeni ensimmäisenä syntynyt pentu on jättänyt maallisen tassuttelunsa. Uros Pohjanpaimen A-Prima Vista eli Aatu,19.5.2007-22.9.2014, nukutettiin, koska oli vuoden sisällä käynyt kiinni kahteen vierailevaan mieheen pihalla vapaana ollessaan. Käyttäytymisen toistumista pelättäessä oli tämä ratkaisu tehty. Aatu oli harvinaisen hyvin pihalla pysyvä uros, joka tiesi reviirinsä. Rauha Aatun muistolle.
 • Pohjanpaimen Cha-Chan näyttelymenestystä: Lappeenranta ryhmänäyttely Val Eri, Porvoo KR 14.9. SA PN1, VSP, Eckerö Kansainväl. näyttely PN2 SA ja Vara-Cacib. Onnea onnea!
 • Pohjanpaimen D-pennuista maailmalle lähteneet jo urokset Doppio ja Didgerido, ja Belca-mammakin urakan suoritettuaan ja sijoitussopimuksen täytyttyä lähti kotiinsa Lapinlahdelle. Kiitos sijoitusperheelle näistä vuosista! 
 • Narttupentu odottelee vielä sijoituskotia löytyväksi läheltä Leppävirtaa. Uros Dimi puolestaan odottelee omia ihmisiään maailman matkalta vielä viikon verran. Joka tapauksessa on paljon hiljaisempi koti pitkästä aikaa. Pentujen ikä tänään 8 viikkoa.
27.9.2014
 • Täällä treenaa Kipinä ja Tuhka (narttu P. A-Cappella ja uros P. Come Prima). Hienoa työtä Tarja!

25.9.2014
 • Pian seitsenviikkoinen narttupentu on vailla sijoituskotia. Ensisijainen toive on että koti sijaitsee Leppävirralta maksimissaan 150km päässä.
22.9.2014
 • Pennut ovat jo 6 viikkoa vanhoja. Poikien kodit on varmoja, tytön vielä epävarma. Selviää kyllä pian. Pentujen blogissa uutta.

24.8.2014


 • Pohjanpaimen Cha-Cha on nyt Suomen muotovalio! Eilisessä Mäntyharjun näyttelyssä se nappasi neljännen sertinsä ja nyt kaksivuotiaana se oikeutti muotovalion arvoon. Lisäksi se oli ROP ja sijoittui vielä ryhmäkehässä kakkoseksi (RYP-2).
 • Tämän päiväisessä Lappeenrannan näyttelyssä Satsa esiintyikin jo valioluokassa ja sai ERI:n. Paljon onnea uurastamisesta Pinja-haltijalle!
19.8.2014

12.8.2014


 • 11.8.2014 syntyi Pohjanpaimen D-pennut, 1 narttu, 3 urosta. Viides tyttöpentu syntyi kuolleena. Belca hoitaa pentuja äidillisesti ja toipuu synnytyksen rasituksesta. Narttupennun sijoitan, jos hyvä koti löytyy.
 • Pohjanpaimen Cha-Cha eli Satsa osallistui Maailman Voittaja-näyttelyyn Helsingissä viime viikonloppuna ja sai Marja Talvitieltä ERI:n Hieno juttu!


4.8.2014 
 • Silmätarkastuksessa kävivät 1.8. lpkn Pohjanpaimen A-Cappella, Kipinä, ja lpku Pohjanpaimen Come Prima, Tuhka. Molemmilla silmät terveiksi todettu. Se vasta mukavaa!
 • Meillä odotellaan uusia pentuja, jospa vielä viikon jaksaisivat kasvaa Belcan maharepussa.


28.7.2014 
 • Pohjanpaimen Cha-Cha kävi Ristiinan näyttelyssä 19.7.14 ja sai arvion ERI. Sertin metsästys jatkuu kohti syksyä. Satsa on hienosti alkanut harrastuksen pelastusjäljellä. Näin aktiivista koirakkoa on ilo seurata, kiitos Pinnin.15.7.2014
 • Pohjanpaimen Bel Canto on tiine, ja pentujen pitäisi syntyä noin neljän viikon päästä elokuussa. Tästä olemme iloisia. Kuvaukset vanhemmista tulee pian sivuille.
 • Pohjanpaimen Cha-Cha sai Joutsan näyttelystä vara-sertin viikonloppuna.
 • Tapasin kesälomamatkalla lpku Pohjanpaimen Bongon, noin 4v ja lpkn Pohjanpaimen Akordin 7v.18.6.2014
Onnea kaksivuotiaille Pohjanpaimen C-pennuille! Tässä vasta 10pv vanhoina.

14.6.2014 

5.5.2014


 • Kuinka ihmeessä kuukauden aikana pääsi käymään niin, että Pohjanpaimen Cha-Cha (Satsa) sai jopa kaksi sertiä näyttelyissä! Eka tuli 12.4. Pertunmaalla ja saman tien VSP, toinen tuli 4.5. Kouvolassa ja huippuna ROP! Huh! Kaikki kiitokset Pinja-haltijalle, joka osaa esittää koiran hyvin! 
 • Näyttelyjen välissä Satsa oli noin viikon verran luonamme Leppävirralla todistelemassa kuinka osaava koira se onkaan. Nythän Satsa on aloittanut Pinjan kanssa todenteolla pelastuskoiratreenit, joiden tähtäys on suoriutua hälytyskelpoiseksi koirakoksi.
 • Kuun alussa myös Belca (P. Bel Canto) ilahdutti meitä ja tervehti myös vanhuksia palvelutalossa. Vähän siinä käytiin moikkaamassa myös sulhaspoikaa. Siispä Belcan juoksuja odotellaan edelleen.
 • Uroskasvattini Pohjanpaimen Bossanovan jälkeläisistä yhden urospennun taival päättyi jonkinlaiseen kehityshäiriöön, joka tutkitaan Evirassa. Toinen urospentu oli menehtynyt juuri luovutusikäisenä toisen koiran hyökkäykseen. Ikävää. Jäljelle jäi yksi tyttö ja kolme poikaa, ja heille toivon kaikkea hyvää elämässä!


31.3.2014
 • C-pentueen isä Illerströmmens Dopping kävi silmätarkastuksessa viime viikolla ja silmät ovat edelleen terveet. Kiitos Sallalle!
 • Pohjanpaimen Cha-Cha kunnostautuu aika ajoin näyttelykehissä, tällä kertaa Pinja pyöräytti sitä Savitaipaleen näyttelyssä ja tulos oli NUO ERI, NUK1, SA, PN3! Onnittelut ahkerille! Arvostelut Satsan omalla sivulla.


17.3.2014 
 • Oton (Pilvipolun Malja Valolle) 4-vuotissyntymäpäivä on tänään
 • Boris (Pohjanpaimen Bossanova) kävi Riitan kanssa poropaimennusleirillä Pellossa menneenä viikonloppuna. Oikeata meininkiä ! Kiitos Riitan!

7.3.2014 Iloinen perhetapahtuma: 
 • Pihlajamäen kennelissä syntyi 4.3. laskiaistiistaina viisi urosta ja yksi narttu Pihlajamäen Ilmattarelle, ja isänä on Pohjanpaimen Bossanova. 

19.2.2014 
 • Pohjanpaimen Cha-Chan (Satsa) virallinen lonkkakuvaustulos A/A ja kyynärtulos 0/0. Hienoa!

*

5.2.2014 Nippu terveyspäivityksiä:
 • Pilvipolun Maa-Tiaiselta, Matulta, poistettiin niskasta/lavalta kysta leikkauksella ennen joulua 2013. Aiemmin siihen kasvoi nesteellä täyttynyt patti. Nyt haava on parantunut ja alueelle kasvatellaan karvoja.
 • Pohjanpaimen All'anticolta, Annilta, poistettiin kohtu tämän vuoden alussa, kun juoksuaika näytti tekevän tulehdusta.
 • Pohjanpaimen Chanson on kastroitu syyskesällä.
 • C-pentueen isä Illerströmmens Dopping, Hukka, kävi geeniveritutkimuksessa, ja prcd-pra-testin tulos on B=kantaja, mikä tarkoittaa että pennut eivät ole sairaita, mutta jotkut voivat olla samoin kantajia, ja yhtä hyvin täysin terveitä, koska emä Armi on A-tyyppiä eli terve. Jos näitä jälkeläisiä käytetään jalostukseen, on varminta testauttaa genotyyppi, ja/tai toisen osapuolen on oltava terve.

*
 Helmi, Kuurakuonon Faahtsam Lavlla, täyttää 26.1.2014

 11 vuotta. Onnea sinnikkäälle mummelille ja terveitä vanhuuspäiviä!


7.1.2014 omien koirien viralliset tiedot linkitetty KoiraNetin sivuille.

_____________________________________________________


V. 2013 tärkeimmät tapahtumat:


 * Tämän vuoden puolelle mahtuu vielä  Boriksen silmätarkastustulos Ok, ja kiva uutinen, 


että Boriksesta ollaan leipomassa isäkoiraa eli Pihlajamäen Ilmatar on astutettu 


Pohjanpaimen Bossanovalla 29.12. 


* Luustokuvissa Boris: lonkat A/A, kyynärät 0/0

* Boris sai poropaimennustestissä kunniapalkinnon (KP) ja osallistui 

lammaspaimennusleirillekin


* Luonnetestissä Boris (127pist.) ja Belca (110 pist.)

Näyttelyissä kävi: Belca H ja ERI, SA, SERT, ja VSP, Boris EH, 

Matu ERI,SA,VASERT, PU3, Satsa EH ja ERI, SA, SERT ja VSP


* Silmätarkastuksia: Matu mol. silmissä HC, Belca ok

* Pompentestaus: Matu ja Belca terveitä

* Pentusuunnitelmat ja -valmistelut eivät tuottaneet tulosta. 

Belcalle etsitään toinen uros ja haaveillaan kesäpennuista_____________

 V.2012 tärkeimmät tapahtumat:


* Armin toinen pentue syntyi 18.6.

* Näyttelyissä kävi: Milli (P.Barcarola) H,Saga(Bourrée) H, Boris (Bossanova) EH,

 Belca (Bel Canto) H, Matu (Pilvipolun Maa-Tiainen) EH


*Silmätarkastuksia: Matu HC vas. silmässä, Helmi ja Armi ok, Belca ja

 Otto (Pilvipolun Malja Valolle) prcd-PRA A= terve


* Pompentaudin (Glykogen storage disease type II= GSD II) geenitutkimukset

 Helmille ja Armille, molemmat terveitä


* Luonnetestissä Otto (Pilvipolun Malja Valolle) 173 pist.


_________________

V. 2011 tärkeimmät tapahtumat.


* Armin pennuista näyttelykäynnit aloittivat Milli (P. Barcarola) EH, Belca (P. Bel Canto) ERI 

ja Bono (P.Bongo) ERI.


* Näyttelyissä menestyi myös Armin isä Matu (Pilvipolun Maa-Tiainen) ERI ja Matun ja

Helmin tytär Alma (Pohjanpaimen Akordi) ERI,SA.


*Armi (P. Arietta) kävi luonnetestissä keväällä pistein 175.

* Otto (Pilvipolun Malja Valolle) ja Belca (Pohjanpaimen Bel Canto) käytettiin

 terveystarkastuksissa. Heidän omilla sivuillaan ja koiranetissä näkyvät tulokset. Myös Anni


 (Pohjanpaimen All'antico) kävi terveystarkastuksissa, tulokset koiranetissä.


* Kipinä (P. A-Cappella) ja omistajansa Tarja osallistuivat pilottikoulutukseen,

 hajutunnistuskoulutukseen esimerkillisesti paneutuen.
V.2010 tärkeimmät tapahtumat:

* Matu-uros osallistui Pudasjärven poropaimennustestiin  maaliskuussa hyväksytysti.

* Niin ikään maaliskuussa syntyi Matulle ja Piparille (Pilvipolun Pipariakka) Pilvipolun Malja-

pentue, kaksi tyttöä ja neljä poikaa, joista yksi (Pilvipolun Malja Valolle) muutti laumamme


 jatkoksi vanhimmalle tyttärelleni.


* Oma kasvattini Pohjanpaimen Arietta astutettiin Pihlajamäen Bohjan-Puhurilla ja 

B-pentueemme syntyi 7.9.2010. Uroksia syntyi kolme ja narttuja neljä, ja yhden niistä valitisin

 sijoitusnartukseni. Bel Canto eli Belca asuu Lapinlahdella.V. 2009 tärkeimmät tapahtumat:

* Kasvattini Pohjanpaimen A-Cappella aloitti toko-uransa ykköstuloksella.

* Kennelissämme tasainen ' välivuosi '.


V.2008 tärkeimmät tapahtumat:

* A-pentueen kasvatteja alkoi näkyä koiranäyttelyissä sekä terveystutkimuksissa.

* Matu kävi luonnetestissä.

* Huli- pappa kuoli joulukuussa.V. 2007 tärkeimmät tapahtumat:

* Helmin kauan kaivattu ensimmäinen pentue onnistui Matun kanssa, syntyi 3 urosta ja 4 

narttua 19.5. Kaikille pennuille löytyi koti nopeasti.


Yksi nartuista, Armi, jäi kotilauman vahvistukseksi.

 * Matu osallistui Tuulikin ohjaamana kolmeen tottelevaisuuskokeeseen sekä suoritti

 käyttäytymiskokeen hyväksytysti ja sai BH-tunnuksen.


* Matu kävi myös viisi kertaa koiranäyttelyssä, sai EH:ta, H:ta ja T:täkin.  Armi puolestaan

 aloitti näyttelykäynnit lappalaiskoirien syyspäivien näyttelyssä pentuluokassa.